מה זה ארטריטיס בכף היד?
הארטריטיס הוא הרס המפרק על ידי שחיקה. באשר לארטריטיס בכף היד, מעורבות האצבעות, כלומר המפרקים בין-הגליל הראשון ובשני ובין הגליל השני לשלישי, מייצגת את המיקום השכיח ביותר בפתולוגיה זו.
איך לבצע את האבחנה?
בדיקה קלינית מוכיחה בהתנפחות עם לעיתים קרובות עם עיוותים כואבים ונוקשות כואבת. צילום רנטגן מאפשר צפייה של ההרס במפרק ולהעריך את המצב.
מהו הטיפול בארטריטיס?
בהיעדר של אי נוחות תפקודית שימושי או אסתטי ואם העיוות לא קיצוני, לא נצטרך טיפול כירורגי בכף היד. במצב של כאב חזק או עיוות לא אסתטי כתוצאה מארטריטיס, אפשר להמליץ על טיפול כירורגי בגובה המפרק הבין-גלילי הפרוקסימלי.
אנו יכולים להציע התקנת פרוטזות המסירות כאב ובאופן כללי מחזירות את הניידות. במפרקים בין-גלילים השני ושלישי לא ניתן להשתמש בפרוסטזיס, אולם אפשר להוציא את הבלוטות הכאובות והלא יפות על ידי התערבות כירורגית. במקרים הקיצונים ביותר, אפשר לקבוע את המפרקים לתנוחה טובה ויציבה כדי להסיר את הכאבים וליצור יציבות.
מהו המשך הטיפול?
אם התוצאות חיוביות – אין יותר כאבים בכף היד, והאצבעות יציבות וזזות יותר. אפשר לחזור לשגרה בהדרגתיות לאחר שישה שבועות. אורך חיים של התותבת הוא של כמה שנים בלבד, לאחר מכן יש צורך לבצע עוד פעם ניתוח.
במקרה של סיבוכים הקשורים ל-Arthritis
החלפת מפרקים על ידי פרוסטזיס עלולות לגרום לאי איזון ולהכאיב לעצם. לאחר מכן אנו מדברים על קיבוע.
יתכן כי המפרק לא יתמזג באופן מיידי ועלול לדרוש ניתוח באופן מיידי, אבל סיבוך זה לא קורה בדרך כלל. לכן, כבכול ניתוח, יש עדיין סיכון התאורטי של זיהום, אך הסיבוכים האלו די נדירים בזכות הקפדה על פרוטוקול מניעה.
קראו גם על: מיקרוכירורגיה