תסמונות התעלה הקוביטלית – cubital tunnel

תסמונות התעלה הקוביטלית
תסמונות התעלה הקוביטלית – Cubital tunnel syndrome

מהי תסמונות התעלה הקוביטלית cubital tunnel syndrome?

בגובה המרפק, עצב הזרוע עובר בין שני בליטות עצם מוחשיות. עצם גומץ המרפק והאפיקונדייל מדיאלי. הוא שולט על כמה תנועות של היד, והעצב של גלילים ה4 ו ה5. זה העצב ששולט על התחשמלות כשמקבלים כאשר מתנגשים בחפץ.

בהיעדר של טראומה, עצב הזרוע עלול להידחס על ידי קשת סיבים (אפונוברוזה של השריר פלקסור קרפי אולנרי) ולא מאפשר את ביצוע התפקיד של מעבר עצבים באופן טוב. אי לכך, זה עלול לגרום לאיבוד כוח ונימולים כואבים באצבעות ה4 וה5, במיוחד בזמן הערות.

יש מקרים שעצב הזרוע העובר באופן פתאומי מאחורה לקדימה של האפיקונדייל מדיאלי במהלך הכיפוף הרחבה, שגורם לקפיצה מכאיבה. מדובר אז בפריקה או אי יציבות של עצב הזרוע.

מהם הסיבוכים המיידים בכל הנוגע לתסמונות התעלה הקוביטלית?

בהיעדר טיפול מתאים לסוגיית תסמונות התעלה הקוביטלית, מצב השברים עלול  להחמיר והסימפטומים עלולים להתגבר. לבסוף, השברים הקטנים של היד עלולים להוריד מנפרותם מגושמים (דילדול שרירי), והאצבעות מקטינות ועלולות להיות נוקשות.

כיצד לבצע את האבחנה

התנגשות עם המרפק יכולה להפעיל נימולים באצבעות ה4ו ה5. אפשר להוכיח אי יציבות סיבית של העצב הזרוע על ידי תנועות פשיטה וכיפוף המרפק.

האלקטרומיוגרפיאה מאשר את האבחנה בצפייה של אנומליה העברה סינפטית התפתחות של מהירות של קונדוקציה, בדיוק המיקום ודרגת הפגיעות.

מהו הטיפול בתסמונות התעלה הקוביטלית?

במקרים קלים של תסמונות התעלה הקוביטלית, אפשר להמליץ על לבישת סד ולרשום אנטי דלקתיים (או זריקה) אולם טיפול כירורגי על ידי מומחה מיקרוכירורגיה, בדרך כלל חיוני.

ההתערבות מורכבת בשחרור עצב הזרוע  בכל אזורי הדחיסה בגבות המרפק. במקרה של אי יציבות של עצב הזרוע, אנו נבצע עברה. עצב הזרוע מועבר מול הכריתה המכוסה על ידי דש כדי לשמור עליו במצב טוב.

מהו המשך הטיפול

אם התוצאות חיוביות

ההתערבות מתקיימת כאמבולטורי – המטופל מגיע ויוצא לאחר ההתערבות.

הנימולים המכאיבים עוברים רגרסיה מהירה לאחר הניתוח. איבוד הכוח מפסיק להתגבר והמטופל יכול להבריא.

הפסקת עבודה תהיה בין 2 ל3 שבועות (אין לזה חובה במקרה ולא מדובר על עבודה בכוח) ואפשר לחזור לפעילויות גופניות בהדרגתיות.

במקרה של סיבוכים

מקרים קיצונים או מקרים שמתפתחים במהלך הזמן עלולים להיות קשורים לנסיגה שרירים בלתי הפיכה. בניתוח שחרור העצב מתקיים אז טיפול מציל. הניתוח מורכב  במניעה החמרת הפצעים, בלי להבטיח בהבראה שלהם

לבסוף, כמו בכל ניתוח הסיכון התאורטי של זיהום קיים, אך הסיבוך הזה נשאר חריג בזכות הקפדה של הפרוטוקול המניע.

מעוניינים בייעוץ עם ד”ר פרנק אטלן? צרו קשר, ונשמח לסייע בכל שאלה או בקשה! 

שבר מסרק ראשון

שבר מסרק ראשון

שבר מסרק ראשון – רקע מדובר בשברים מתרחשים בבסיס המסרק הראשון מתקדמים עד המפרק בין המסרק לטרפזיוס. המסרק הראשון הוא העצם שנמצא בבסיס האגודל. כל

קרא עוד »
TFCC - מה זה TFCC ואיך מתמודדים עם TFCC?

TFCC

מה  זה TFCC? TFCC –  הביטוי המלא של קיצור האותיות הוא triangular fibrocatilaginous complex זוהי רצועה חשובה של פרק כף היד, המעורבת ביציבות של מפרק

קרא עוד »
כאבים ביד שמאל

כאבים ביד שמאל

כאבים ביד שמאל או כאבים ביד ימין הם בעיה נפוצה מאוד שיכולה להיות סיבות רבות: כאבים בבית חזה במרקה של כאבים בבית חזה שמקרין בכתף

קרא עוד »
מחלות ניווניות של כף היד

מחלות ניווניות של כף היד

במהלך החיים, שינויים ניווניים יכולים להתרחש בכל חלקי הגוף. המפרקים מועדים במיוחד לשינויים ניווניים. עם הזמן הסחוס נשחק והחיכוך בין העצמות הופך פחות ופחות חלק. השחיקה של

קרא עוד »